Predsodki

Predsodki na področju priznavanja naglušnosti so žal še vedno prisotni. Večini ljudi že sprejeti naglušnost predstavlja težavo, kaj šele misel, da bi uporabljali slušni aparat. V spominu imajo morda izvedbe slušnih aparatov, kot so bile nekoč. Morda je prisoten tudi strah, da bo slušni aparat šumel, piskal, ali jih kako drugače motil.

Nesluten razvoj slušnih aparatov v zadnjih letih je zagotovilo, da je na voljo bogata izbira sodobnih slušnih aparatov, ki nudijo mnogo več zadovoljstva ob ponovnem poslušanju. Piskanje je preteklost in jasnost zvoka (tudi v hrupu) je znatno povečana. Prav tako so slušni aparati v sedanjem času izredno diskretni. Namesto sramu pred njimi, jih vse več ljudi ponosno uporablja, saj ti mali čudežni pripomočki močno popravijo kakovost življenja. Ponovno vzpostavijo most do ljudi.

 

 

Mar je vredno, zaradi trme in nepriznavanja naglušnosti preslišati svoje najdražje in prijatelje?

Mar je vredno, da se zaradi predsodkov umikamo v osamo in trpimo?

Mar je vredno, da v primeru naglušnosti predolgo čakamo na slušni aparat?

 

 

predsodki_pred_priznavanjem_naglusnosti_in_slusnih_aparatov_so_se_zelo_veliki-audio_bm_slusni_centri

         Stran s predsodki!

 

Uho (naglušna oseba) z leti pozabi poslušati! Vsak organ mora opravljati svojo funkcijo, če želimo, da je v kondiciji. Uho, ki je prikrajšano za zvoke (v primeru naglušnosti) deluje "le na pol".

(Pre)pozna oskrba s slušnimi aparati večinoma nudi slabše razumevanje govora, kot, če se naglušna oseba za slušni aparat odloči pravočasno. Po dolgih letih naglušnosti, se oseba zelo odvadi poslušanja prenekaterih zvokov. Po prejemu slušnega aparata se seveda spet sliši tudi vse "pozabljeno". Bolj so lahko moteči stranski zvoki, ker jih uho preprosto žedolgo ni več navajeno poslušati. Prav tako je težje ponovno doseči odlično razumevanje govora, še posebej v hrupnih okoljih.

Seveda so sodobni slušni aparati tu v izjemno pomoč, a privajanje na ponovno poslušanje je vendarle proces, ki lahko traja kar nekaj časa. Praviloma je tako, da dlje, ko se je oseba "odvajala poslušanja", dlje traja tudi privajanje. A trud se izplača! Ponovno boste del vašega okolja. Ponovno boste lahko komunicirali z ljudmi, ki jih imate radi in poslušali tudi vse druge zvoke. To je bogastvo, ki se mu ni potrebno odrekati... zaradi PREDSODKOV!

 

 

Premagajte predsodke in se v AUDIO BM slušnih centrih naročite na informativni brezplačni preizkus sluha. Mnogim je žal, da se za ta korak niso odločili že prej.

 

 

sluh8
 Sodobni slušni aparati so zelo diskretni!