Pomen sluha

Prvo razvito človekovo čutilo je sluh. In ker nam ta omogoča, da že v materinem trebuhu slišimo na primer mamin utrip srca in pomirjujoč glas, je sluh obenem tudi eden najpomembnejših kanalov do drugih ljudi. Tako ostane vse življenje. Informacije, ki nas dosežejo v obliki zvoka, se nas na čustveni ravni veliko bolj dotaknejo kot recimo informacije, ki jih zaznamo z vidom. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije ima že vsak deseti prebivalec okvaro sluha. Zato medicina tudi temu področju posveča precej pozornosti. V povezavi s tehnološkim napredkom je sluh omogočen skoraj vsem, ki imajo okvaro tega čutila.

 

Če se naglušnosti ne da odpraviti z zdravljenjem, se običajno z velikim uspehom uporablja sodobne slušne aparate, ki so natančno prilagojeni posamezniku in njegovemu sluhu. Priporočamo, da obiščete katerikoli AUDIO BM slušni center.

 

Človek je socialno bitje in sluh mu omogoča komunikacijo in prepoznavanje glasov. Svet, v katerem živimo, je svet slišečih. Prilagojen je ljudem, ki dobro verbalno komunicirajo. V primeru težav  sluhom nastopi vrsta težav, če si naglušna oseba to prizna, ali ne.

 

Kako pomembno vlogo v našem življenju igra sluh se dobro zavemo šele takrat, ko ne slišimo več dobro, ali pride do drugih težav. Nastanek naglušnosti lahko pretrga našo vez z zunanjim okoljem in onemogoči normalno sporazumevanje. Izguba sluha velja za težjo prizadetost kot izguba vida, kajti s poslušanjem pridobimo največ informacij. Izguba sluha človeka tudi bolj osami.

 

Izguba sluha velja za težjo prizadetost kot izguba vida, kajti slušni kanal je glavni vir pridobivanja informacij. Izguba sluha človeka tudi bolj osami.

 

 

 

helen_keller_slepa_in_gluha_pisateljica_aktivistka_predavateljica_audio_bm-slusni_aparati

 

"Ko izgubite vid, izgubite stik s stvarmi. Ko izgubite sluh, izgubite stik z ljudmi."

Helen Keller, ameriška slepa in gluha pisateljica, politična aktivistka in predavateljica