Nagradni AUDIO BM kviz

Spoštovani obiskovalci!

Pred vami je nagradni AUDIO BM kviz, ki vam z nekaj znanja ali sreče lahko prinese BREZPLAČNI zavojček baterij.
Da bo brezplačen zavojček baterij prispel v vaš poštni nabiralnik, le delite rezultat kviza na vašemu Facebook profilu in zraven pripišite številko oz. velikost baterij vašega slušnega aparata in nas označite v objavi. V kolikor nas nimate dodane med stike, dodajte oznako @AUDIO BM slušni centri Slovenija.

Srečno!

Rezultati

-
Bravo! Pravilno ste odgovorili na vsa vprašanja in si prislužili pravico do BREZPLAČNEGA zavojčka baterij! Vse kar morate še storiti, da prejmete vašo nagrado, je deliti vaš rezultat na portalu Facebook in pripisati številko oz. velikost baterij za vaše slušne aparate ter nas označiti v objavi. V kolikor nas nimate med prijatelji, pa pripišite v objavo: @ADUIO BM slušni centri Slovenija Čestitamo za z znanjem prisluženo nagrado!

Šment!

Tokrat vam ni uspelo pravilno odgovoriti na vsa vprašanja in tako bo BREZPLAČEN zavojček baterij počakal do naslednjega nagradnega kviza.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vas vabimo, da delite kviz z uporabniki slušnih aparatov, morda bodo imeli delček več sreče.

#1. Katere so tri najmanjše koščice v telesu, ki omogočajo delovanje sluha?

Najmanjše 3 koščice človeškega telesa predstavljajo tako imenovani slušni sitem kosti, ki je sestavljen iz kladivca, nakovalca in stremenca. S prihodom zvočnih valov v uhelj, se znotraj sluhovoda zaradi rezoniranja valovanje ojača, tako da pride do bobniča že nekoliko ojačano valovanje, katero se dalje prenaša preko kladivca, stremenca in nakovalca. Kostna ojačitev se s prehodom skozi ovalno okence v srednjem ušesu zaključi. Od tukaj naprej se v polžu mehanski potencial spremeni v električni potencial, katerega slušni živec pošilja možganom v obdelavo in razumevanje.

#2. Katere tri komponente so sestavni del vsakega slušnega aparata?

Vsak slušni aparat mora imeti enega ali več mikrofonov, ki zvok sprejemajo. Procesor nato zvok s pomočjo ojačevalca ojača in ga primerno notranjemu procesorju tudi obdela. V procesorju se skriva ogromno možnosti (pametne) obdelave zvoka, da bi ta bil čim bolj razumljiv in tudi notranji procesor je tisti, ki navadno določa ceno slušnih aparatov. Pogosto zmotno mnenje je, da velikost slušnih aparatov postavlja njihovo ceno. Vsak slušni aparat tako mora imeti tudi zvočnik oz. slušalko – odvisno od izvedbe slušnega aparata.

#3. Koliko AUDIO BM slušnih centrov najdemo v Sloveniji?

AUDIO BM se trenutno lahko pohvali s kar 14 slušnimi centri znotraj Slovenije, od teh se dva slušna centra nahajata v Ljubljani, na Viču in v nakupovalni središču BTC v stavbi Diamant ob Lidlu in BTC tržnici. Do vseh slušnih centrov je dostop zelo enostaven, brezplačno parkiranje v bližini je omogočeno praktično ob vsakem slušnem centru. Vabljeni!

#4. Katere znamke slušnih aparatov lahko brezplačno testirate v AUDIO BM?

V AUDIO BM zastopamo 3 priznane znamke proizvajalcev slušnih aparatov in sicer Unitron, Sonic in Philips. Unitron prihaja iz mednarodnega koncerna Sonova, Sonic in Philips pa sta del mednarodnega koncerna Demant. V obeh primerih in v obeh koncernih se gre za vrhunske slušne aparate z najnovejšimi tehnologijami, ki omogočajo bistveno lažje in boljše poslušanje. Prepričajte se z brezplačnim testiranjem slušnih aparatov v AUDIO BM slušnih centrih.

#5. V katerem mestu se nahajata kar 2 slušna centra AUDIO BM?

Ljubljana s svojim številom prebivalcev zahteva več kot le eno poslovalnico, zato je na Viču zrasel nov slušni center. V Ljubljani je tako tudi največje število slušnih akustikov, saj je nadvse pomembno, da se v postopku rehabilitacije sluha ne hiti in se primerno posveti vsakemu primeru, saj je popolnoma vsak primer in vsak človek, drugačen!

#6. Kaj vse lahko brezplačno opravite v AUDIO BM slušnih centrih?

V AUDIO BM slušnih centrih se zavzemamo za pravico do testiranja slušnih aparatov in omogočamo brezplačno testiranje slušnih aparatov vsem tistim z naročilnico za nov slušni aparat oz. tistim, ki imajo s seboj izvid ORL specialista in avdiogram meritve sluha. Brezplačna je tudi informativna meritev sluha kot tudi vsak posvet in vsako poizvedovanje o sluhu in vsem povezanim z njim. Našim uporabnikom dalje po uspešno zaključenem procesu testiranja slušnih aparatov pripada še več brezplačnih storitev, ki so pa delno pogojene (ne vse!) s sklenitvijo paketov AUDIO BM VARNOST.

#7. Kako pravilno skrbimo za higieno ušes in sluhovoda?

Ušesa pod nobenim pogojem ne čistimo tako, da vanj nekaj tiščimo – četudi je naš namen izvleči ven. S potiskanjem česarkoli v sluhovod se ne moremo nikakor izogniti potiskanju obstoječega ušesnega masla še globlje in s tem zelo tvegati nastanek čepa v sluhovodu. Ušesno maslo ni izloček, je zaščita sluhovoda! Zato redno uporabljajte pršila za ušesno higieno. V AUDIO BM slušnih centrih imamo na voljo pršilo v obliki spreja, ki doseže vse kotičke še tako zavitega sluhovoda in tako nudi boljše rezultate kot če se tekočina v sluhovod dozira po kapljicah.

Konec!
Scroll to Top